Илиян Радулов отпадна на 1/4-финалите при юношите на Australian Open. Физически

...
Илиян Радулов отпадна на 1/4-финалите при юношите на Australian Open. Физически
Коментари Харесай

Младата ни надежда в тениса отпадна на 1/4-финал на Australian Open

Илиян Радулов отпадна на 1/4-финалите при юношите на Australian Open.

Физически проблеми попречиха на поставения под номер 2 българин да се опълчи на Лърнър Тайън от Съединени американски щати. Той въпреки всичко излезе на корта и изигра мача, само че загуби с 0:6, 0:6 за 41 минути на корта.

17-годишният Тайън е 770-и в международната класация на АТП, а през предишния сезон взе участие с " уайлд кард " в главната скица при мъжете на US Open.

С отпадането на 17-годишния Радулов, който е народен първенец при мъжете за 2022 година, приключи мощното българско показване при юношите и девойките в Мелбърн.
Страната бе показана от рекорден брой гении, като и за петимата това беше дебют в шампионат от Големия шлем.

Радулов реализира три победи със единствено един изгубен сет преди провалянето на четвъртфиналите. Адрияно Дженев също реализира два триумфа в главната скица при юношите. На осминафиналите Дженев отстъпи на класиралия се на полуфинал номер 3 в схемата Александър Блокс от Белгия.

При девойките Росица Денчева игра на доста високо равнище и след две победи загуби на осминафиналите от фаворитката за купата Мира Андреева от Русия. Преди това Денчева отстрани финалистката от Уимбълдън и номер 10 в схемата Лука Удварди от Унгария и 38-ата в международната класация при девойките Тейтъм Еванс от Съединени американски щати.

Елизара Янева също записа победа в главната скица, в която влезе като " щастлива губеща " от квалификациите. Йоана Константинова пък бе близо да поврат против класиралата се за полуфиналите Рана Стойбер от Англия, само че загуби в първия кръг.

Треньор на родните гении от страна на БФТ в Австралия е Пресиян Коев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР